BEZOEK

Schoolbezoeken en groepsbezoeken zijn mogelijk vanaf eind april tot eind september/begin oktober. Per klas kan een subsidie aangevraagd worden via het Pierlepein netwerk. 50 euro subsidie/klas.

Hoe vraagt u een bezoek aan?

Mail naar Cindy via info@aveschootshoeve.be. Geef mee wanneer u graag op bezoek zou komen, met welke leeftijdsgroep en met hoeveel leerlingen. Afhankelijk van de periode en aantal leerlingen wordt een programma uitgewerkt. Steeds op maat van de groep.

Zodra een datum is vastgelegd met Cindy, vraagt u de subsidie aan (voor Oost-Vlaamse scholen). Dit moet minimum 7 dagen op voorhand aangevraagd worden.

 

Benodigdheden voor elk klasbezoek: laarzen, regenjas, (paraplu), zonnecrème, speelkledij

Minimum aantal begeleiders van de school (indien de groep max. 25 leerlingen telt): 2

 

Eén van de mogelijkheden lagere school (2 uren of langer).

  • Aankomst en kennismaking in de tuinklas. Wat is een pluktuin? Wat is het belangrijkste insect in de tuin?
  • Speurneustocht in kleine groepjes (vanaf het vierde leerjaar kunnen leerlingen de tocht alleen doen maar begeleiding van bv een ouder is beter).
  • Aan de slag in de tuin. Werkjes zijn afhankelijk van periode. Mogelijke werkjes zijn: zaaien, dieren verzorgen, wieden, tekenen, opruimen, oogsten, bijenhotel bouwen, …
  • Evaluatiespel via het ladderspel.

 

Eén van de mogelijkheid kleuterschool (2 uren of langer).

  • Aankomst en kennismaking in de tuinklas. Verhaal van Pierlepein de muis die in de tuin vertoeft. De kleuters leren Pierlepein’s beste vriend kennen (Babette de bij).
  • Ontdekkingstocht met de volledige klas. Afhankelijk van de periode plukken de kleuters fruit en/of groenten.
  • Terug in de tuinklas proeven we wat we plukten en/of spelen we een spel.
  • Afscheid nemen van Pierlepein.

 

Ook mogelijkheden voor het secundair onderwijs ! Er kan gekozen worden voor een volledige dag waarbij ook het moederbedrijf in Assenede bezocht wordt (serres met tomaten, komkommer, aubergine en paprika + verpakkingshal).